Linkmarketing és tartalom

Mennyit ér a bőséges szöveg?

A megfelelő tartalom "ellenállhatatlanná" teszi weboldalát a linktárak szerkesztőinek szemében.

A linkek gyűjtése mindig is nagyon fontos eleme volt a honlapok népszerűsítésének. A felhasználók így sok más oldalon is megtalálhatják a honlapját, akár olyan helyekről is eljutnak az ön tulajdonában levő oldalra, amire még csak nem is gondolna.

Az így generált forgalom nem csak önmagában és önmagáért örvendetes – tudniillik több látogató több bevételt, megrendelést, előfizetést, adományt stb. eredményez –, hanem azért is, mert a keresőprogramok sok helyen látják az ön honlapjának címét, nevét, és így arra következtetnek, hogy az oldalon sok hasznos információ található egy témában.

Hogyan függ össze a sikeres linkmarketing és a minőségi szövegírás?

Egy szóval: szorosan. Ha oldalán sok szöveg található egy témában, elkerülhetetlen, hogy ne csupán a főtémáról, hanem sok minden másról is szó essen, ami a honlap profiljába tartozik.

Ez pedig azt jelenti, hogy az oldal sokkal több linktárba nyerhet felvételt, vagyis több ember nézi meg. Egy konkrét példával megvilágítva a fentieket: ha például egy oldalon munkaruhát kíván eladni, és alig néhány szó van egy-egy menüpontban, az oldal csak a munkaruhával kapcsolatos – igen kis számú – linktárba, cégtárba ajánlható be sikerrel.

Ha azonban a menük szövegei hosszúak, akkor szó eshet bennük a munkavédelemről, a ruházat dekorálásáról (hímzés vagy szitanyomás), a reklámhordozásról, és akár minden termékcsoportot be lehet mutatni röviden. Így a honlap a linképítés során felvetethető a munkaruházattal, munkavédelemmel, szitanyomással, reklámozással stb. foglalkozó linktárakba, tudakozókba, cégkeresőkbe.

Minél több témát érint egy honlap szövege, annál több látogató fogja megtalálni az oldalt, hiszen annál több kulcsszóra fog megjelenni a keresők találati listáján.

Ingyenes felmérés, ajánlatkérés »

Sikeres látogatottság-növelés, egy eredményes linkmarketing-kampány lebonyolítása ma már elképzelhetetlen megfelelő szöveges tartalom nélkül.

« Vissza a WeboldalSzövegírás.hu nyitólapjára


© 2009-2014 WeboldalSzövegírás.hu